Thursday, September 5, 2013

"UNEXPECTED ENCOUNTERS" AW 13/14 By Ioanna Kourbela

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας, την ενδυματολογία και τη σκηνογραφία, το 2003 η Ιωάννα Κουρμπέλα αναλαμβάνει το δημιουργικό τμήμα της εταιρείας "Kourbelas Knitwear" και παρουσιάζει τη πρώτη της συλλογή. Δύο χρόνια αργότερα η μετονομασία της εταιρείας σε Κ3 Wearable Thinking καθώς και τα τρία νέα Exclusive Shops Ioanna Kourbela στην Πλάκα συστήνουν στο κοινό μια ισχυρή αισθητική φιλοσοφία, η εκρηκτική δυναμική της οποίας γίνεται αμέσως αντιληπτή. Από το 2009 και μετά χαρακτηριστικές εναλλακτικές δημιουργίες προηγούμενων ετών και σχεδιαστικά μοτίβα που αγαπήθηκαν από το κοινό επαναλανσάρονται και αποτελούν το περιεχόμενο των συλλογών Basics. Το Φεβρουάριο του 2011 η πρώτη ανδρική συλλογή καταχειροκροτείται, συμπαρασύροντας στη δημιουργία του πρώτου Exclusive Male Shop σττην Πλάκα, ενώ την άνοιξη του 2013 λανσάρεται η θεματική White Collection, η πρώτη sur mesure νυφική συλλογή, της Ιωάννας Κουρμπέλα. 

Η εναλλακτική καλλιτεχνικότητα των σχεδίων και η μαγευτική θεατρικότητα που φέρουν οι φιγούρες της σχεδιάστριας, τοποθετούνται συχνά σε άλλα δημιουργικά πλαίσια, γίνονται κουστούμια και επαναπροσδιορίζονται μέσα από μοναδικές συνεργασίες. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλιακές περιοδείες, εικαστικές εγκαταστάσεις ακολουθούν την ίδια ανάγκη έκφρασης. Η ίδια αγάπη για δημιουργία γεννά νέους κύκλους, ανοίγεται σε νέους ορίζοντες, βρίσκει πολλούς συνοδοιπόρους και συνεχίζει το όραμα που ξεκίνησε 41 χρόνια πριν.


Η Γυναικεία Συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 13-14 αναπτύσσει ένα πορτραίτο μιας δυναμικής και ταυτόχρονα αποφασιστικής φιγούρας η οποία αναπροσδιορίζεται μέσα από δυνατές αντιθέσεις, τις αυστηρές γραμμές και την έντονη σουρεαλιστική διάθεση υπερβολής.







Η Ανδρική Συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 13-14 θέτει ως κύριο χαρακτηριστικό την ανάδειξη της ανδρικής σιλουέτας προβάλλοντας τη δυναμική και τη γοητεία ανάμεσα στις αυστηρές γραμμές και τα μαλακά υφάσματα.







Info:
Αποκλειστικη Διαθεση της συλλογης Ioanna Kourbela :
K3 wearable Thinking Showroom
Αλιμουντος 86,Αργυρουπολη
Τ: 210.99.42.731

Shops:
Αδριανου 102,Πλακα
Χατζημιχαλη 12,Πλακα

eshop.ioannakourbela.com 







3 comments:

thanks for your lovely comments! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...